ValconRoofs.ro

Ancheta Recorder privind Catedrala Mântuirii Neamului, un balon de săpun. Reporterii îşi cer scuze faţă de firma lui Virgil Baciu

După publicarea de către Recorder a anchetei despre felul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului, au apărut în spațiul public numeroase reacții şi drepturi la replică ce arată clar că multe dintre informaţiile publicate de către Recorder sunt eronate şi nedocumentate. Iar jurnaliştii de la Recorder au publicat marţi 19 octombrie un articol în care recunosc că pe parcursul materialului au făcut greşeli de documentare şi îşi cer scuze pentru acestea.

Iar una dintre cele mai mari greşeli a fost legată de firma Valcon Roofs, condusă de Virgil Baciu, cea care a pus tabla pentru acoperişul Catedralei. În materialul publicat de Recorder, jurnaliştii au scris că s-au folosit 30.000 metri pătraţi de tablă, în timp ce în realitate s-au folosit 19.912 metri pătraţi. O diferenţă foarte mare ce arată superficialitatea documentării în acest caz.

Şi Virgil Baciu a criticat argumentat superficialitatea documentării privind ancheta, precum şi faptul că jurnalistul care a realizat-o a evitat să se întâlnească cu el, deşi normal şi deontologic ar fi fost ca Victor Ilie să îi ceară un punct de vedere în loc să scrie lucruri neadevărate.

„Victor Ilie a evitat orice întâlnire cu mine pentru a discuta despre lucrările de la acoperișul Catedralei Mântuirii Neamului. Din inie îmi spune că  o să mă sune pentru a ne întâlni și acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi. L-am sunat și zilele trecute și mi-a promis că mă sună pentru a stabili o întâlnire pentru a prezenta un punct de vedere, dar iarăși au fost doar vorbe .

Am vorbit cu el pe 11 iunie și am stabilit ca să mă sune pe 14 sau 15 iunie pentru a stabili aceasta întâlnire și – repet –  nu s-a întâmplat acest lucru, probabil pentru a evita un punct de vedere argumentat care ar fi demontat atacul preconceput și mincinos asupra Bisericii Ortodoxe Române și asupra firmei mele”, spune Virgil Baciu.

Sursa: https://financiarpress.ro/actualitate/social/13623-ancheta-recorder-privind-catedrala-mantuirii-neamului-un-balon-de-sapun-reporterii-isi-cer-scuze-fata-de-firma-lui-virgil-baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *